Nieuws

 

 

 

                                                                                         Steun onze Stichting met uw donatie

 

Fijne feestdagen!

De landelijke nieuwsbrief is uit met een mooi artikel over JobHulpMaatje Rhenen. We nodigen iedereen uit om mee te lezen via deze link.

Namens de Maatjes en Coördinatoren wensen we iedereen fijne feestdagen toe en hopen jullie weer te spreken na de kerstvakantie!

                                                                                                                                                                                                                                      publicatie 17-12-2020

 


 

Samengaan Stichtingen Noodfonds Rhenen en SchuldHulpmaatje Rhenen

In de afgelopen jaren zijn er in Rhenen allerlei activiteiten door burgers opgezet, die tot doel hebben  kwetsbare medeburgers te ondersteunen.  Zo ontstond Schuldhulpmaatje waarvan de vrijwilligers mensen helpen die schulden hebben. Ook werd er een Noodfonds opgezet dat mensen helpt in acute financiële nood, die niet in aanmerking komen voor Bijzondere Bijstand. Iets later startten een aantal vrijwilligers de Formulierenbrigade. Deze helpt mensen, die moeite hebben hun weg te vinden in de bureaucratie, b.v. het aanvragen van toeslagen, minimaregelingen, kwijtschelding van belastingen en bij het indienen van eenvoudige belastingaangiftes.  En vanuit Schuldhulpmaatje werd het initiatief genomen tot de oprichting van JobHulpMaatje Rhenen. Het doel van JobHulpMaatje is om mensen te ondersteunen bij het zoeken naar werk. Om de samenwerking op het gebied van armoedebestrijding in de gemeente Rhenen te bevorderen werd tenslotte het Netwerk tegen Armoede opgezet, dat regelmatig themabijeenkomsten organiseert.

Om deze activiteiten beter op elkaar af te stemmen en om de organisatie efficiënter te maken zijn deze activiteiten op 8 december 2020  onder gebracht onder één organisatie Stichting Hulpmaatje Rhenen. Bij deze gelegenheid nam Arie van der Staaij, die hierbij een cruciale rol heeft gespeeld, afscheid als voorzitter. Het nieuwe bestuur bestaat uit: (vlnr) Dick Kool, Hannah van der Tang, Jaco van den Broek, Tjark Struif Bontkes en Kees Jochemsen

                                                                                                                                                                                                                                      publicatie 10-12-2020

 


 

 

 

Je wilt (weer) een baan, maar hoe pak je dat aan?

 

Je bent gestopt met werken toen er kinderen kwamen. En toen die groot werden vroegen je ouders meer aandacht. Nu zou je eigenlijk wel weer willen werken, maar je stelt het steeds maar uit. Of je hebt werk maar je wilt eigenlijk meer. Hoe pak je dat aan?

Dit waren verhalen van de zeven deelnemers op de afsluitende bijeenkomst van de JobGrouptraining, een training van JobHulpMaatje Rhenen voor werkzoekenden.

De training bestond uit zeven bijeenkomsten waarin aandacht werd besteed aan vragen als “Wie ben je?”, “Wat zijn je competenties?”, “Wat wil je?” en daarnaast ook hoe je geschikte vacatures vindt.

De cursisten leerden dat je voor je zelf duidelijk moet maken wat je wilt: focus. En als je dat weet, wacht niet alleen op geschikte vacatures, maar neem zelf het initiatief voor een oriënterend gesprek met interessante bedrijven. Tijdens de cursus ontstond er ook een hechte onderlinge band, waarbij men elkaar stimuleerde om de volgende stap te zetten.

Op de laatste bijeenkomst waren ook vertegenwoordigers aanwezig van de Bedrijvenkring Rhenen, het WergeversServicepunt en de Werkbij, die de cursisten waardevolle tips konden geven.

Op 12 december zien de cursisten elkaar nog een keer terug in een verdiepende workshop rondom het voeren van sollicitatiegesprekken. Deze workshop staat ook open voor andere belangstellenden.
Meld je aan via het inschrijfformulier op onze website. 

                                                                                                      publicatie 04-12-2020

 


Landelijke prijs voor Hulpmaatje Rhenen

ma 12 okt 2020, 12:00 

   

 RHENEN - Maandag 5 oktober mochten Kees Jochemsen en Tjark Struif Bontkes de Publieksprijs van de Cliënt in Beeldprijs van de Landelijke Cliënten Raden in ontvangst nemen. De prijs bestond uit een bedrag van 2500 euro en een mooi kunstwerk.

De Landelijke Cliëntenraad vertegenwoordigt de cliënten van de sociale diensten en is gesprekspartner van de landelijke overheid.

Eigenlijk bestaat Hulpmaatje Rhenen nog niet eens officieel! Hulpmaatje Rhenen is een verzameling van Schuldhulpmaatje, Jobhulpmaatje, Noodfonds, Formulierenbrigade en Netwerk tegen Armoede. Het gezamenlijke doel van deze activiteiten is om de burgers van Rhenen bij te staan, die kampen met armoede en schulden of moeite hebben met het vinden van werk. Ook helpt zij mensen bij het invullen van formulieren voor het aanvragen van ondersteuning. Per 1 januari 2021 worden alle activiteiten samengevoegd onder de naam Hulpmaatje Rhenen met één bestuur.

Waarom dan nu al deze prijs? De jury waardeerde het feit dat deze activiteiten door vrijwilligers zijn opgezet en dat deze elkaar versterken. Ook het feit dat deze activiteiten een ‘smeerolie’-functie hebben tussen cliënten en de gemeente werd zeer positief beoordeeld. Er is een tekenfilmpje van gemaakt dat te zien is in de hal van het gemeentehuis . De prijs is een grote stimulans voor de vrijwilligers om op de ingeslagen weg verder te gaan!

Bron Gemeentenieuws

 

Wilt u ook het nominatiefilmpje zien? klik dan op deze knop                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        publicatie 15-10-2020

 


 

Stem op  JobHulpMaatje Rhenen!

 

                                                                                                                                                                                                                         publicatie 24-09-2020


 

Hulp bij het zoeken naar werk

 Heb je je baan verloren door de coronacrisis? Ben je voor het eerst op zoek naar een baan? Wil je eigenlijk wel ander werk, maar je weet nog niet   precies wat? JobHulpMaatje Rhenen kan je daarbij helpen! Dinsdagavond 29 september starten we een  JobGroup waarin je samen met 5 tot 15     andere werkzoekenden onder deskundige leiding aan de slag gaat. Tijdens  bijeenkomsten leer je jezelf beter kennen: “Waar ben ik goed in?, wat   wil ik in mijn werk bereiken?, waar moet ik nog aan werken?”. Als je eenmaal weet wat je wilt en wat je kunt is het zaak om daarvan anderen te   overtuigen. Daarom wordt er ook aandacht besteed aan de manier waarop je jezelf presenteert. 

 Uit de ervaring met eerdere JobGroups, blijkt  steeds weer dat de deelnemers de ontspannen sfeer waarderen: er ontstaat een onderlinge band,   waarbij men elkaar bemoedigt en tips uitwisselt.

 

De training bestaat uit zeven opeenvolgende bijeenkomsten op een dinsdagavond en is gratis.  

Mocht je interesse hebben om deel te nemen aan deze training, bel dan met  Eline van Berkum 06 – 20384182 of stuur een email naar: info@jobhulpmaatjerhenen.nl.

Je kunt je opgeven via het inschrijfformulier op onze website. 

                                                                                                                                                                                                                              publicatie 18-09-2020


Workshop Solliciteren

RHENEN - Zaterdag 5 september kregen negen werkzoekenden de kans om te oefenen met het voeren van een sollicitatiegesprek. Na de start met veel goede tips kreeg iedereen zin in om zelf aan de slag te gaan.

Workshopleider Annette Roks wist iedereen weer met veel energie aan het werk te zetten. In tweetallen oefenden de mensen met het beantwoorden van lastige vragen. Daarna werd er in drietallen geoefend met echte sollicitatiegesprekken met een werkgever aan de hand van een vacature. Na het ontvangen van enkele tips en tops konden dan nog delen van het gesprek opnieuw geoefend worden.

Lees hier verder

 

                                                                                                                                                                                                                              publicatie 15-09-2020


Nieuwe Nederlanders op weg naar werk

Onder de nieuwe Nederlanders zijn vele goed opgeleide en ervaren mensen. Zij popelen om met hun talenten en ervaring actief mee te doen in de samenleving. Dat is niet altijd eenvoudig omdat er hoge eisen worden gesteld aan de taalbeheersing, en ook zijn hun diploma’s in Nederland vaak niet geldig. Hierdoor werken ze vaak onder hun niveau.

Om hen te ondersteunen in een zoektocht naar een passende baan, heeft JobHulpMaatje Rhenen een training 'Werken in Nederland' opgezet. 

Lees hier verder in Het Gemeente Nieuws

 

 

                                                                                                                                                                                                                              publicatie 24-07-2020


Workshop Solliciteren

Wil je als sollicitant ondersteuning hebben bij de voorbereiding op een sollicitatiegesprek en hiermee oefenen? Dan kun je je aanmelden voor een workshop op zaterdagmorgen 5 september
Deze workshop  wordt geleid door Annette Roks, die daar veel ervaring mee heeft. Je kunt je opgeven via het inschrijfformulier op onze website. 
Twee weken van tevoren ontvang je dan informatie over het tijdstip, de  locatie en de inhoud van de workshop. 

                                                                                                                                                                                                                                  publicatie 14-07-2020


Wij gaan weer starten!

Nu de conorna-maatregelen langzamerhand weer worden versoepeld, kunnen wij ook weer beginnen met onze groepstrainingen.
De opgeschorte JobGroups worden nu weer opgestart en de inschrijvingen voor nieuwe JobGroups, die na de zomer zullen worden gepland, kunnen weer plaatsvinden.
Inschrijven kan weer via het formulier.
 

                                                                                                                                                                                                                                        publicatie 15-06-2020


JobGroups in het nieuws

In de Nederbetuwe kunt u dit artikel lezen over onze JobGroups.
en in De Hank en De Dorpkrant van Achterberg is deze publicatie terug te vinden.

 

                                                                                                                                                                                                                                        publicatie 15-06-2020


Alle Jobgroups in verband met het Corona virus uitgesteld

Vanwege de beperkende maatregelen die vanuit de overheid zijn genomen om het corona virus te bestrijden, zullen wij alle Jobgoup-bijeenkomsten per direct opschorten.
Zodra de scholen weer mogen starten, zullen wij een nieuwe planning maken voor onze Jobgroups.

 

                                                                                                                                                                                                                                        publicatie 16-03-2020


Start 14 februari Jobgroep ‘Werken in Nederland’

 

Zoek je werk en heb je moeite met de Nederlandse taal? JobHulpMaatje Rhenen start op 14 februari met een training van 10 weken. Elke week op vrijdagmorgen van 9.30 uur tot 11.30 uur in de Westpoort in Rhenen. Op 28 februari is er geen les. De laatste keer is afsluiting op dinsdagavond 7 april.
Als je nog interesse hebt meldt je aan via het inschrijfformulier op onze website.

 

                                                                                                                                                                                                                                        publicatie 01-02-2020


Start  25 maart 2020 JobGroup voor werkzoekenden door JobHulpMaatje Rhenen

25 Maart start de tweede JobGroup voor werkzoekenden In Rhenen.
Op zeven opeenvolgende avonden kun je je richten op het vinden van een baan die bij je past. Deze training wordt kosteloos aangeboden en je kunt je nog inschrijven tot half maart. Gebruik hiervoor het inschrijfformulier op onze website.

                                                                                                                                                                                                                                        publicatie 01-02-2020


Informatieavond Werken in Nederland

  

Vind je het moeilijk om werk te vinden? Of om ander werk te vinden dat beter bij jou past?

JobHulpMaatje Rhenen heeft voor Nieuwkomers in Rhenen een training gemaakt over werk zoeken in Nederland. Deze training is gratis.

 

Heb je interesse?

Op 20 januari is er van 19.00 uur tot 21.00 uur een bijeenkomst met koffie en thee. Hier krijg je informatie en kun je vragen stellen. Er zullen ook  Arabisch sprekende oud-deelnemers zijn om je vragen te beantwoorden en over hun ervaringen te vertellen. 

 

Waar: in de Westpoort, Veerweg 1, 3911 TM te Rhenen.

    

                                                                                                                                                                                                                                  publicatie 03-01-2020   
 _______________________________________________________________________________________________________________________________________       

Genomineerden voor Appeltje van Oranje bekend

Het was een bijzondere dag, 23 januari! Op deze Appeltjes van OranjeFinaledag pitchten alle kanshebbers hun initiatief voor elkaar en de jury. Ook jouw favoriet "JobHulpMaatje"

Het was een dag vol inspirerende verhalen en uitwisseling. De jury vond het dan ook echt heel lastig om te kiezen. Maar gelukkig hielpen de scores uit de stemtiendaagse en de pitches hen een eind op weg. Benieuwd naar de genomineerden? Klik hier!

 

                                                                                                                                                                                                                                  publicatie 23-01-2020 


  

Stem nu op JobHulpMaatje 

 

Met jouw stem maken wij kans op een Appeltje van Oranje! Dé prijs van het Oranje Fonds voor sociale projecten. We zijn namelijk een van de genomineerden en daar zijn we echt super trots op. Mochten we winnen, dan ontvangen we een bronzen beeldje uit de handen van Koningin Máximaén € 15.000,-. Met dat geld kunnen wij nog meer maatjes bij elkaar brengen.

 

 

 

 

 

 

Dit jaar gaan de Appeltjes van Oranje naar de beste maatjesprojecten. Maatjes zijn er in allerlei soorten, bijvoorbeeld: jobhulpmaatjes, huiswerkmaatjes, boodschappenmaatjes en wandelmaatjes. Allemaal helpen ze elkaar om beter ‘samen te leven’ in onze samenleving. Het allerleukste is dat als wij winnen jij als stemmer kans maakt om door het Oranje Fonds uitgenodigd te worden om aanwezig te zijn bij onze uitreiking op Paleis Noordeinde door koningin Máxima. Een super bijzondere dag om bij aanwezig te zijn.

Vind jij ook dat onze JobHulpMaatjes deze impactvolle prijs verdienen?
Stem dan tussen 6 en 15 januari 2020 op ons via: stemmen is niet meer mogelijk

 

                                                                                                                                                                                                                                  publicatie 03-01-2020                                                                                                                                                                                                        


JobHulpMaatje Rhenen kandidaat voor Appeltje van Oranje


De maatjes van alle JobHulpMaatje-locaties in Nederland zijn door het Oranjefonds genomineerd voor een Appeltje van Oranje. Het appeltje zal volgend jaar rond mei worden uitgereikt door Koningin Maxima aan drie sociale projecten die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden en die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen aan de samenleving.

Lees hier verder

                                                                                                                                                                                                                                 publicatie 14-12-2019


Afsluiting JobGroup Werken in Nederland -JobGrouptraining december 2019

Woensdag 11 december ontvingen 4 deelnemers hun certificaat uit handen van de vicevoorzitter van JobHulpMaatje Rhenen, Kees Jochemsen.

 

Lees hier verder

                                                                                                                                                                                                                                      publicatie 13-12-2019


Wil jij graag werken in Nederland? 

هل ترغب في العمل في هولندا؟

Would you like to work in the Netherlands?

 

Vind je het moeilijk om werk te vinden? Of om ander werk te vinden dat beter bij jou past?

JobHulpMaatje Rhenen heeft voor Nieuwkomers in Rhenen een training gemaakt over werk zoeken in Nederland. Deze training is gratis. 

Heb je interesse en wil je meer weten over deze training kom dan op vrijdag 13 december a.s. om 9.00 uur naar de Westpoort.

Let op! Kun je niet op de ochtend komen, bijvoorbeeld omdat je overdag werkt?  Mail dit dan aan de coördinatoren van het Netwerk voor Nieuwkomers. Zij zoeken dan bij voldoende interesse met JHM naar een oplossing .  

 

Lees verder

اقرأ على

read more

                                                                                                                                                                                                                                        publicatie 05-12-2019


Certificaatuitreiking aan deelnemens JobGrouptraining

 

RHENEN - Dinsdag 12 november ontvingen tien deelnemers aan de JobGrouptraining hun certificaten uit handen van de voorzitter Arie van der Staaij. Zij volgden een training van zeven bijeenkomsten van Jobhulpmaatje in de Gedachteniskerk onder leiding van Eline van Berkum en Martijn van Kesteren.

Deze training is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een geschikte baan, en daarbij graag een steuntje in de rug willen hebben. Tijdens de bijeenkomsten werd aandacht besteed aan de achtergrond, de kwaliteiten en motivatie van de deelnemers, waardoor ze een beter inzicht kregen in zichzelf. Vervolgens leerde men hoe de arbeidsmarkt werkt en welke mogelijkheden deze voor een ieder persoonlijk biedt. Tenslotte werd er geoefend met het opstellen van een cv en het presenteren van jezelf. De training werd afgesloten met het houden van een zogeheten elevatorpitch, waarbij iedere deelnemer zich in een zeer korte tijd presenteerde voor een breder publiek.

lees verder op Gemeentenieuws Rhenen

                                                                                                                                                                                                                             

                                                                                                                                                                                                                                        publicatie 19-11-2019


Jan Bos: „Natuurlijk had ik wel werk kunnen vinden, maar daarmee alleen was ik niet geholpen.

Jarenlang dubde bakker Jan Bos (49) over zijn toekomst in het bakkersbedrijf binnen zijn familie. Vorig jaar juni besloot hij te stoppen, maar zijn nieuwe werkkring gaf hem evenmin voldoening. Een training bij JobHulpMaatje in Rhenen gaf hem zicht op zijn werkelijke wensen. „Ik ben nu vast van plan om werkcoach te worden.”

lees verder in dit artikel in de RD

                                                                                                                                                                                                                               

                                                                                                                                                                                                                                        publicatie 12-07-2019


Eerste Jobgroup in Rhenen succesvol afgesloten!

 

Op onze prachtige trainingslocatie aan de Rijn werd maandagavond 25 mei 2019 de eerste JobGroup afgesloten. Zeven deelnemers hielden een mooie pitch en konden hiermee aan een aandachtig publiek vertellen wie ze waren, wat ze konden en waar zij werk (in) zoeken. Ze ontvingen uit handen van wethouder Jolanda de Heer een certificaat van deelname. Na afloop organiseerden ze een gezellige netwerkborrel met alle belangstellenden. 

                                                         

 

                                                                                                                                                                                                                                   

                                                                                                                                                                                                                                        publicatie 13-06-2019


JobHulpMaatje Rhenen ook op FaceBook

 

volg ons ook op FaceBook

                                                                                                                                                                                                                                        publicatie 08-03-2019

 


 

JobHulpMaatje Rhenen Bedankt:

Bloklogo_gr_zonder_vsi.jpg

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.www.oranjefonds.nl/vrienden.

                                                                                                                                                                                                                                          publicatie 20-01-2019


JobHulpMaatje Rhenen Bedankt: 

 

 

 

Kansfonds helpt mensen omzien naar de kwetsbaren in onze samenleving, zodat niemand buitengesloten raakt. We steunen kansrijke initiatieven die kwetsbare mensen helpen om hun situatie te doorbreken. En die zijn opgezet door betrokken mensen die iets willen doen voor de ander. Díe initiatieven, zo’n 600 per jaar, versterken we met geld. Dat doen we met giften van betrokken medemensen en door kennis en ervaring te delen.
Zo zorgen we met elkaar voor een samenleving waarin plek is voor iedereen.

                                                                                                                                                                                                                                        publicatie 20-01-2019


JobHulpMaatje nu ook in Rhenen!

Jobhulpmaatje Rhenen is op 1 januari 2019 gestart met twee coördinatoren. Voorafgaand hieraan zijn gesprekken gevoerd met de gemeente, ondersteunende fondsen, bedrijven en kerken in Rhenen om gezamenlijk een plaats te ontwikkelen waar baanzoekenden op vrijwillige basis terecht kunnen, en kosteloos om de drempel zo laag mogelijk te maken. We richten ons op alle werkzoekenden in Rhenen, mensen die al langere tijd bezig zijn met het vinden van ander werk, mensen die al langer niet hebben kunnen werken en weer aan de slag willen, schoolverlaters, zestig plussers: iedereen is welkom. Het enige dat we vragen is dat mensen bereid zijn om gedurende langere tijd zich te richten op het zoeken van ander werk of vrijwilligers werk.

                                                                                                                                                                                                                                        publicatie 01-01-2019