Agenda

Start 2e gratis JobGroup voor werkzoekenden door JobHulpMaatje Rhenen

In september start de tweede JobGroup voor werkzoekenden In Rhenen. Op zeven opeenvolgende dagdelen, deze worden in augustus bekendgemaakt, kun je je richten op het vinden van een baan die bij je past. Deze training wordt kosteloos aangeboden en je kunt je nog inschrijven tot eind augustus.

Deze training vindt waarschijnlijk weer plaats in de Gedachteniskerk te Rhenen Herenstraat 82 3911 JG Rhenen (ingang bij de voetgangers- oversteekplaats).

 

Jobhulpmaatje is er voor jou als je je baan hebt verloren, of als je bij je huidige baan niet meer op je plek zit en (ander) werk zoekt. Vrijwilligerswerk kan ook een doel zijn. Onder het motto ‘Samen werkt het!’ helpen we je graag verder in de zoektocht naar een baan die bij je past.

In een Jobgroup ga je samen met andere werkzoekenden doelgericht aan de slag met zeven thema’s: 1. Wie ben ik? 2. Wat belemmert mij? 3. Wat kan ik? 4.Wat wil ik? 5. Wat zoek ik? 6. Hoe presenteer ik mezelf (o.a. het schrijven van een cv)? 7. Dit ben ik!  Door ervaringen uit te wisselen met andere werkzoekenden ondersteun je elkaar. Er wordt ook gebruikt gemaakt van een professioneel online testprogramma: het LDC. Aan dit programma is een uitgebreid vacatureoverzicht gekoppeld.

Wil je na zeven bijeenkomsten verder begeleid worden? Dan kun je ook een individueel traject starten met een maatje: een JobHulpMaatje is een gecertificeerde en opgeleide vrijwilliger die naast een werkzoekende staat en helpt bij het vinden van (on)betaald werk.

Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de homepage van onze website.

Meer informatie via de mail: info@jobhulpmaatjerhenen.nl of telefonisch via de coördinatoren Cora van den Berg 06-20310418 of Eline van Berkum 06-20384182

 

Marjorie volgde de eerste training en is enthousiast:

 

“Ik vind het zo bijzonder wat er door Jobhulpmaatje tot stand is gekomen. Nadat ik de gene voorbij was gestapt om deel te nemen voelt het als een "rollercoaster" van positieve ervaringen.

Ik had gelijk een goede klik met mijn buurvrouw. Voelt als een cadeautje om haar te hebben leren kennen. We zijn contact blijven houden en zien elkaar regelmatig . Daarnaast heb ik door dit traject meer zelfvertrouwen en zie ik de toekomst positiever tegemoet. “